Ще трябва да се прецизира реформата в енергетиката. Това заяви министърът

...
Ще трябва да се прецизира реформата в енергетиката. Това заяви министърът
Коментари Харесай

Министър Радев: Ще трябва да се прецизира реформата в енергетиката

Ще би трябвало да се уточни промяната в енергетиката. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев по време на форума Powers Summit, който се организира в София Тех Парк, съобщи кореспондент на " Фокус "

" През последните четири и повече месеца се опитваме да организираме работата на Министерство на енергетиката, тъй че то да стане фактически мястото, където се развиват политики, където се пишат документи и тактики, не по-чужди кабинети и други здания, а след това да се привнасят и да се чудим по какъв начин да ги изпълняваме " съобщи министърът. 

Той разяснява и идната промяна в енергетиката по отношение на извеждането на битовите консуматори на ток от контролиран на свободния пазар. 

" Работата във връзка с съществуващия контролиран пазар за битови консуматори и надлежно извеждането им като част на либерализация, е предизвикателство ", сподели той. 

Министърът на енергетиката изясни, че би трябвало да се полжат систематични старания за провеждането на разяснителни акции, с които да се изясни на жителите какво следва след прекосяването на свободния пазар на електрическа енергия. 

Радев акцентира, че би трябвало да се работи и в посока развиването на възобновимите източници на сила.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР